lauantai 23. heinäkuuta 2011

Pipipupu

".... Pupu kestää kuumaa, 
      silloin läheisyys huumaa.
Kylmää ei se kaihda, 
        ethän siis toiseen vaihda. "

Juu, en oo ihan Eino Leinon tasoinen runoilija tai lorun vääntäjä, mutta yritystä ainakin piisaa. Ja eikös se niin ole, että tarkoitus pyhittää keinot? Joten yrittäessäni selventää ontuvalla runoilullani pupun olemassaolon syytä pyrin parhaimpaani sen hetkisellä runonsykinnälläni. Lopputulos ei todellakaan ole mitenkään huippu, mutta ajaa asiansa. Lahjan saaja ainakin on ymmärtänyt pupun tarkoituksen, joten eikös silloin ole tavoite saavutettu?

Pipipupu on samalla metodilla valmistettu kuin aikaisempi Mr. Bunny. Tällä kertaa lankana on käytetty bambulankaa, jolla on huomattavia terveysvaikutuksia, ja sisälmyksinä on käytetty riisiä sekä pumpulia (pää on pupulla sen verta iso, että osa riisistä piti korvata pumpulilla, jottei pää retkottaisi täysin holtittomasti.). Riisiä käytin täytemateriaalina siksi, että pupu on tarkoitettu pipipupuksi, eli sen voi lämmittää (esim. mikrossa), jolloin se lämmittää mukavasti mm. kättä, niskaa tai muuta kolottavaa kohtaa. Pipipupun voi myös tuikkasta pakkaseen toviksi, jolloin se kylmettyy ja viilentää mukavasti helteellä tai rauhoittaa tulehtunutta kohtaa kropassa. Riisi on oikein oivallinen täytemateriaali, koska se pitää hyvin lämpöä/kylmää, toimii siis samanlailla kuin esim. kaura. Kauraa mulla ei juuri täyttöhetkellä ollut, joten kippasin riisit (täysjyvä) pupuun (Kippaaminen on kyllä ylipositiivisesti sanottu, sillä suurin osa riiseistä piti ujuttaa pupuun yksi kerrallaan, varsinkin käsiä täytettäessä.). Pupun silmät on ommeltu, samoin kuin pupun rinnassa sykkivä punainen sydän. Niin ja pupu on musta, koska tiedän lahjan saajan pitävän hieman rouheammasta/rockimmasta meiningistä Täytyy kyllä sanoa, että hieman huoletti, että pitääkö ystäväni väristä, mutta ilmeisesti piti, koska....

...Pipipupu pääsi eilen uuteen kotiinsa ilahduttamaan ystävääni syntymäpäivän kunniaksi. Kuulemani mukaan lahja oli erityisen mieluinen ja se olikin paras uutinen mitä pystyin kuulemaan. 

Pipipupu

1 kommentti:

  1. Hi, I have a friend who is in the Hospital with her baby boy right now, he had a head injury :( I really want to make her a toy for her boy to keep her spirits up. And I have been searching for the pattern of that bunny of yours the one with stripes, I understand it's in a Finnish or Swedish language so if I bought the book, I wouldn't understand it. I tried to find just that one pattern online so I could use google to translate it. Alas I came up empty. Is there any way you could contact me to help me find that pattern? Or may be you could write it out for me?

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista