sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

127 tuntia

"Slummien miljonääristä parhaan elokuvan Oscarilla palkitun Danny Boylen uusi elokuva perustuu uskomattomaan tositarinaan.

127 tuntia kertoo vuorikiipeilijä Aron Ralstonin (James Franco) hurjasta seikkailusta ja hänen yrityksestään selviytyä hengissä hänen kätensä jäätyä jumiin suuren kivenlohkareen alle syrjäisessä kanjonissa Utahissa. Seuraavan viiden päivän aikana Ralston joutuu puntaroimaan elämäänsä ja taistelemaan henkensä edestä luonnonvoimien armoilla, kunnes hän lopulta kerää kaiken rohkeutensa ja nokkeluutensa vapauttaakseen itsensä ainoalla mahdollisella keinolla, laskeutuu 20-metriseltä jyrkänteeltä ja vaeltaa vielä lähes 20 kilometriä, ennen kuin pääsee lopullisesti turvaan.

Matkansa aikana Ralston muistelee ystäviään, tyttöystäväänsä (Clémence Poésy), perhettään ja kahta retkeilijää (Amber Tamblyn ja Kate Mara), jotka hän kohtasi hieman ennen onnettomuuttaan. Olivatko he viimeiset ihmiset, jotka hän elämässään tapasi? Riipaisevan jännittävä tarina vie katsojat ennennäkemättömälle seikkailulle ja näyttää, mihin kaikkeen me henkemme pitimiksi olemmekaan valmiita."

Lähde: finnkino

Mikä elokuva! Vaikuttava, mieleenpainuva, koskettava, karmaiseva. Epätoivo, piinaavat tunnit, tietoisuus siitä mitä tuleman pitää... Roolihahmon valinta on oikein oivallinen ja kuvaus on mielenkiintoinen. Tämä elokuva kannattaa katsoa ihan ehdottomasti. Tosin ne ihmiset, jotka kaihtavat verta ja kuvottavia asioita, voivat miettiä muutaman kerran katsoako leffan vai ei. Mutta muille: katsokaa ihmeessä!






 Arvosteluasteikko:
* = huono
** = välttävä
***= tyydyttävä
****= hyvä
***** = erinomainen

Puvustus/visuaalinen ilme: *****
Kaikki toimii. Puvustus on tarkoituksenmukainen, totuudenmukainen. Visuaalinen ilme on pökerryttävän todellinen, kylmä ja raaka. 

Juoni: ****
Tositarinaa mukailtu mahdollisimman paljon.. voisi kuvitella, että elokuva on tylsä, koska äijä hiimailee kivenjärkäleen vankina 127 tuntia, mutta ei, ei se ole tylsä, kaikkea muuta. Juoni kulkee jouhevasti eteenpäin ja vie katsojan syvemmälle "sankarin" sielun syövereihin.

Kokonaisuus: ****
Kokonaisuus toimii. Leffa kulkee sähäkän alun kautta tuskaisaan välimaastoon ja kuvottavaan loppuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista