lauantai 30. huhtikuuta 2011

Lemmenlukko

Lauantaina 23.4. oli Iltalehden sivuilla uutinen lemmenlukoista. Uutisessa kerrottiin seuraavanlaista: "Lemmenlukkoilmiö on alkanut levitä Suomeen. Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella siltojen kaiteisiin on ilmestynyt munalukkoja, joista löytyy rakastavaisten nimet ja päivämäärä.
Helsingin rakennusviraston tiedottaja Lauri Hänninen kertoo, että joissakin silloissa on yksittäisiä lukkoja, mutta toisissa jopa parikymmentä kappaletta.
- Ei niitä vielä ole samassa mittakaavassa kuin esimerkiksi Latviassa Riiassa, jossa ei voi olla huomaamatta lukkoja, hän kuvailee.
Lemmenlukon perinne juontaa Unkariin, jossa rakastavaisille tuli 1980-luvulla tavaksi ripustaa lukko Pecsin kaupungin porttiin. Sieltä ilmiö on levinnyt ympäri Eurooppaa."

Nykyisin ideana on, että lukko kiinnitetään siltaan ja avain heitetään joen syvimpään kohtaan. Jos jompi kumpi haluaa purkaa liiton/suhteen, niin silloin hänen täytyy käydä sukeltamassa avain ja aukaista lukko.

Bongasimme husbändin kanssa tällaisia lukkoja täältä Kuopion syvämmestä. Olimme pääsiäisenä kävelyllä satamassa ja kippas kappas, siellähän niitä sillan kaideverkossa roikuskeli kaksin kappalein. Sanoinkin Husbändille, että meidän täytyy kanssa tehdä tällainen. Ajatus on niin kiva, että tottahan sitä täytyy itsekin seurata. Kenties tämä toteutetaan elokuisella Pariisin matkallamme. Tai sitten ihan täällä kotoisassa Kuopiossa. Ihan kuinka vain, mutta toteutukseen se kuiten menee.

2 kommenttia:

  1. me ollaan annettu kaikille kavereille häälahjaksi lemmenlukot <3

    VastaaPoista
  2. Oi, onpa hyvä idea! Nonni, nyt kaikki kaverit, jotka on menossa naimisiin, niin tietävät mitä tulevat saamaan lahjaksi! ;D

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista