keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Labelit

Tässä jaksossa tulee suunnitella ergonominen työ- tai urheiluvaate pienmallisto (10-15 kpl vaatteita/asusteita) asiakkaalle. Parini kanssa aloitimme homman jo edellisen jakson aikana ja päätämme sen tässä jaksossa. Tarkoituksena on, että meillä jakson päättyessä meillä on valmis mallisto esitettäväksi yhteistyökumppanille ja vähintään yksi asukokonaisuus valmistettuna koekäyttöä varten. Malliston suunnittelu on hyvässä mallissa, oikeastaan se alkaa olla jo melkolailla valmis. Vielä pitää suunnitelmat hyväksyttää yhteistyökumppanilla, jonka jälkeen sitten päästään asukokonaisuuden valmistuspuuhiin. Jeij.

Tällä hetkellä työn alla on labelit, eli riippu-, niska-, ja hoito-ohjelaput. Tekisi mieli revitellä ja tehdä tavallisesta poikkeavia, mutta kuten tavallista niin eihän se ole mahdollista. Lappujen muodoissa ei voi poiketa tavanomaisista suorakulmaisista muodoista budjetin vuoksi. Lappujen valmistamisen tulee olla edullista, kannattavaa.. Tylsää! Riippulappu revitään heti pois, kun tuote otetaan käyttöön. Labelin muodolla ei siis sinänsä ole mitään väliä, koska tuotteen käyttäjä katselee sitä hyvin vähän aikaa. Mutta silti tekisi mieli tehdä jotain aivan muuta.. revitellä muodoilla ja olla huomioimatta tylsiä raha-asioita. Eipä se kuitenkaan käy, koska labelit tulevat yhteistyökumppanille eikä minulle. Niin, että eipä haaveilla mutkista ja muista erikoisemmista muodoista!

Keräsin netistä kuvia mielenkiintoisista riippulabeleita. Otin kuvaan mukaan myös niitä tylsiä suorakulmaisia, mutta niissä viehättikin kiva kuviointi ja yksinkertaisuus. Samankaltaisuuteen (less is more!) pitää yrittää pyrkiä tämän hetkisessä suunnittelutyössä..


Kuvat: klik, klik, klik, klik, klak, klik, klik, klik, kliks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista