maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kirjat

Leffojen lisäksi rakastan kirjoja. Mitä parempi kirja, sen varmemmin se eksyy myös kirjahyllyyn. Tämän hetkisen asunnon tila rajoittaa lisäkirjahyllyjen hankkimista ja se puolestaan rajoittaa jonkin verran kirjojen ostamista. Harmillista sinänsä, mutta toisaalta ihan hyvä. Kirjat ovat aika tyyriitä, ainakin noin niin kuin yleisesti ottaen. Vaikka kyllähän kirjat sitten kestävätkin aikaa ja uudelleen lukua, että sinänsä raha ei mene hukkaan.. Sitten joskus, kun meillä on oma tilava koti, haluan sinne kirjastohuoneen, jonka vuoraan kirjoilla lattiasta kattoon. Joka ikiselle seinälle tulee kirjahyllyt. Sinne kuuluu ilman muuta myös muhkea puolentoista hengen kokoinen sohva/nojatuoli ja mielellään takka..

Hyvä kirja tulee helposti luettua pariin eri otteeseen. Parhaimmillaan olen lukenut yhden kirjan kuuteen eri kertaan. Tällaisia kirjoja löytyy kirjahyllystä useampi. Viime aikainen must-kirja(sarja) on ollut Twilight-saga. Se on ihan mieletön. Kirjat on helppolukuisia ja koukuttavia. Homma  karkasi ihan tyystin käsistä toissa kesänä. Silloin luin ensimmäisen kirjan hujauksessa ja seuraavia odotellessa (tilasin ne netistä) luin seuraavat netistä englannin kielisinä. Eihän ne nyt mitään kirjallisuuden huippu klassikoita ole, mutta mun omiin kirja klassikoihin ne pääsee, ilman muuta.

Fantasian ystävänä kirjahyllystä löytyy myös kaikki Harry Potterit (nekin kaikki on luettu ainakin 3 kertaa läpi, yksi jopa englanniksi), True Bloodin kirjat (ne suomenkieliset) sekä J.R.R. Tolkienin kirjoja. Löytyy sieltä myös useampi käsityöaiheinen kirja (aiheina mm. kankaanpainanta, korut, amigurumit, neulonta..) sekä romanttisia lällykirjoja. Husbändi on yhtälailla intoutunut kirjoista ja hänen makunsa mukaisesti hyllystä löytyy monenmonituista sota-aiheista opusta. Niin ja yhteisenä innostuksen kohteena on Juoppikset eli Juoppohullun kirjat sekä Dan Brownin opukset.. Juoppikset on kyllä niin hervottomia, että voi pojat. Niitä lukiessa ei voi olla nauramatta ihan ääneen. Ihan loistavia!

Seuraavaksi olisi tarkoitus lainata kirjastosta True Bloodin loput kirjat. Ne on toki englannin kielisinä, mutta vaikuttavat sen verta helpoilta, että enköhän minäkin niistä selviä. Selvisinhän minä noista Twilighteistakin. Ja sekös on kumma, kun olen tällainen kieli-invalidi. :D 

6 kommenttia:

  1. No hei, missäs Jääkansan narinat on??? Mulla on ne kaikki! :D Kyllä siinä tovi meni, että sain kaikki kirjat kasaan. Siitä sarjasta saan olla ylpeä... ;)

    Mullakin on noi True Bloodin -kirjat. Lisäksi tilasin Pimeyden olennot (http://www.bookplus.fi/kirjat/harris,_charlaine/pimeyden_olennot-11477847), jossa on kolme vampyyritarinaa. Ensimmäisen luki hujauksessa, kun se oli Harrisin kirjoittama. Se kun sijottautu "tuttuun maailmaan", missä on True Bloodia ja vampyyrit ihmisten kamuja. Mutta ne kaksi muuta novellia... Hohhoijaa! Booooooring... :D

    (Sanavahvistus "hiverot", hihi)

    VastaaPoista
  2. Ne kaikki Jääkansan tarinat-sarjan kirjat jotka omistan ovat kaapissa. Eivät mahdu kirjahyllyyn ja kun olen tällainen perfektionisti niin haluaisin, että esillä olevista opuksista olisi koko sarja esillä! ;)

    Oot kyllä tehnyt super ison työn, kun oot saanu kaikki hankituksi. Ite oon jo luovuttanu.. ehkä voisin joskus käydä sun kirjastolla laina-asioissa? :)

    Joo, mä haksahdin samaan Pimeyden olennot-opukseen.. ja joo.. blaah!! Siksi pitääkin pian saada loput True Bloodit luettua..saa tasoa ylemmäs.. hih

    VastaaPoista
  3. Juu, kyllähän niitä saa lainata. :) Mutta tällä hetkellä ne on miljoonassa pahvilaatikossa jossain Liitonjoella, kun ei tänne meidän tämän hetkiseen kämppään ne mahtunut (vaikka 75 neliötä onkin). Ei olla ostettu uusia kalusteita tänne motivaatioasuntoon, kun odotetaan että tuo talo olis valmis. Sitten minulla on yksi seinä täynnä kirjoja *kuolaus*.. Ja takka kans. ;)

    VastaaPoista
  4. Motivaatioasunto! :D Toimiva kuvaus! Saatan olla hieman kateellinen tuosta tulevasta kirjastohuoneestanne takalla. Mutta siis vain saatan olla. :D

    Juuh, sit kun saat kirjat esille laatikoista niin allekirjoittanut voisi käydä lainaamassa muutaman opuksen..

    VastaaPoista
  5. Pssst. Neljäs True blood-kirja on nyt suomennettu. Toissapäivänä ilmestynyt ja nimi on Veren imussa. :) Heinäkuussa ilmestyy viides.

    VastaaPoista
  6. Uuuuu mama. Tää katsoi ja viisastui. Kirja on ostettavissa mm. Suomalaisessa kirjakaupassa toukokuun loppupuolella. Silloin siis tukka suorana hankinta reissulle. Kiitos vinkistä, ois muuten voinut mennä ihan ohi.. :D

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista