keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Suklaisia herkkukeksejä

Eilen töiden jälkeen kipaisin ostoslistani kanssa lähikauppaan. Matkaan tarttui mukaan mm. 600 g suklaata. Enempää en kehdannut ostaa. Nyt jo tuon määrän kanssa kassatäti virnuili. Ajatteli tieten, että on se aika kuukaudesta. Ei oo ei. Mä vain leivon. 

Mitä minä sitten leivoin? No kahta erilaista suklaakeksiä a la Martha. Toinen, suklaisempi versio, on yllättäen Husbändin lemppari (ruokkiksella syväanalyyttinen tulos annettu) ja se toinen, vaalea rapsakan ohut ja suklaahippumainen, on minun suokkari. Meni sitten ihan päälaelleen se homma. Yleensähän minä olen se joka himuan suklaata suklaan kera. Ei kuitenkaan tällä kertaa. Vaalea "Ohut ja rapea suklaahippukeksi" on kaikessa makeudessaan minun juttuni. Tummassa "Maitosuklaakeksissä" on vähemmän sokeria, joten se on enemmän taas Husbändin mieleen. Minä olen herkkuperse ja sokerisieppo, myönnettäköön. Onneksi me pidämme kumpikin eri kekseistä. Ei tule taistelua siitä kumpi saa syödä kummat. Suurin osa kekseistä meni pakkaseen makeanhimo- ja vierasvaraksi. Vink vink vain ystävät...


Maitosuklaakeksit 
(Milk-Chocolate Cookies a la Martha Stewart)

1,15 dl vehnäjauhoja
0,6 dl kaakaojauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl karkeaa suolaa
224 g maitosuklaata (puolet karkeasti pilkottu, puolet paloiksi murennettu)
1,15 dl suolatonta voita
3,3 dl sokeria
2 isoa munaa
1 tl vaniljauutetta

Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
Sekoita jauhot, kaakao, ruokasooja ja suola keskenään sekaisin.

Sulata puolet suklaasta (karkeasti pilkottuna) voin kanssa. Anna jäähtyä jonkin aikaa.
Sekoita suklaaseos, sokeri, munat ja vaniljauute keskenään keskivoimalla, kunnes se on hyvin sekoitettu. Hiljennä ja lisää jauhoseos mukaan. Lisää lopuksi suklaapalat.

Ota reilu teelusikallinen taikinaa ja asettele sitä leivinpaperille n. 5 cm välein. Paista kunnes keksit ovat litteitä ja pinta alkaa rakoilemaan (n. 15 min.).
Anna keksien jäähtyä ritilällä jonkin aikaa.






Ohuet ja rapeat suklaahippukeksit 
(Thin and Crisp Chocolate Chip Cookies a la Martha Stewart)

2,6 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
2,8 dl suolatonta voita
2,8 dl kidesokeria
1,35 dl vaaleaa fariinisokeria
1 tl karkeaa suolaa
2 tl vaniljauutetta
2 isoa munaa
0,6 dl vettä
336 g suklaata

Lämmitä uuni 180 asteiseksi.
Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda keskenään.

Sekoita voi ja molemmat sokerit vaaleksi ja ilmavaksi seokseksi. Hiljennä ja lisää suola, vaniljauute, munat ja vesi. Sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään hyvin. Lisää jauhoseos, sekoita hyvin. Sekoita joukkoon suklaahiput.

Ota reilu teelusikallinen taikinaa ja asettele sitä leivinpaperille n. 5 cm välein. Paista kunnes keksit ovat kullankeltaisia, n. 15 min.
Anna jäähtyä ritilän päällä hetken aikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista