lauantai 21. toukokuuta 2011

Asusteet

En olekaan muistanut hehkuttaa toista myyjäislöytöäni! Rakastan koruja ja varsinkin piensarjatuotantona tehtyjä erikoisempia koruja! Olen myös vannoutunut Kalevala Korun kannattaja. On kertakaikkisen ihastuttavaa, kun korun taustalla on jokin tarina, merkitys. Yksi lempikoruistani onkin Kalevala Korun Hannunvaakuna-riipus.



Näin kerrotaan Kalevala Korun sivuilla Hannunvaakunasta: "Hannunvaakuna suojelee pahalta. Yhdestä nauhasta muodostuva kuvio synnyttää suojaavan voiman, jonka mahtiin uskoi muinoin koko pohjoinen Eurooppa. Kuvio muistuttaa myös maan neljästä suojelushengestä, jotka asettuivat kukin omaan nurkkaansa ja kannattelivat taivasta maan yllä. Pohjois-Euroopan kansat antoivat näille hengille nimiksi Länsi, Itä, Pohjoinen ja Etelä."
Jostain olen myös kuullut, että pahalta suojaamisen lisäksi Hannunvaakuna-symboli merkitsisi käsityöläisyyttä. En tiedä pitääkö se paikkansa, mutta kuvitellaan nyt vaikka niin. 

Hannunvaakuna-korun kilpailijaksi on nousemassa tämä uusin hankintani. Koru yksinkertainen muotokieleltään ja valkoinen väriltään. I-has-tut-ta-va! Korun tekijä on Paula Piispanen (paula.piispanen@gmail.com). Korua oli saatavissa myös mustana. Hetken tuumailin ostanko mustan vai valkoisen, mutta sitten järkiinnyin.. tottakai valkoinen! Koru onkin jo päässyt useaan otteeseen killumaan kaulaani. Se on kivan pituinen ja sopii muuten niin mustaan vaateparteeni piristysruiskeeksi. Loistavaa!

Edellisessä bloggauksessani kerroin himoitsevani Pitsikirjaa. Olen viime aikoina ollut kummallisen innostunut pitseistä. En ole koskaan intoillut niistä sen kummemmin, ne on olleet ihan kivoja lisiä vaatteiden yksityiskohtina, mutta siinäpä se. Mutta nykyisin.. voi luoja. Haluaisin tunkea pitsiä joka paikkaan. Menin Napissa ja Nauhassa innostuksesta mykkyrälle, kun hoksasin pitsihyllyn. Olin ostamassa aivan muita asioita, mutta sitten jumituinkin pitsihyllyjen ääreen. Mikä ideoiden määrä lähtikään päässä vilistelemään! No, eihän siinä sitten auttanut kuin ostaa paria erilaista pitsiä ja aloittaa toteuttamaan yhtä ideaa. Tuunasin yhden huiveistani uuteen uskoon: pitsiä tuli vain huivin päätyihin. Simppelisti ja rauhallisen maltillisesti. Mitäpäs pidätte lopputuloksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista