maanantai 15. elokuuta 2011

Bonjour!

Minä rakastuin. Ihan ja totaalisesti! Kaupunkilomailu on niin mun juttuni. Ja varsinkin Pariisi kaupunkina.. voi taivas! Nähtävää ja koettavaa oli niin paljon! Viikon reissun aikana ei kerkeä näkemään kuin ne must-jutut, joten sinne on aivan pakko päästä takaisin..

Pariisi on täydellisen ihastuttava visualistille. Kaunista nähtävää ja yksityiskohtia on niin paljon. Nyt todella ymmärrän "ranskalaisen parvekkeen" merkityksen ja muotorikkaan arkkitehtuurin kauneuden. Olen aina ihaillut yksinkertaista ja pelkistettyä muotokieltä, mutta enpä ole enää niin vakuuttunut sen hyvyydestä.. runsaus ei olekaan pahasta, vaan saattaa jopa olla jotain paljon kauniimpaa. Hämmentävää kerrassaan. Tulimme Husbändin kanssa siihen lopputulokseen asiaa tuumaillessa, että koska olemme syntyneet ja kasvaneet laatikkotalojen luvatussa maassa, olemme oppineet ihannoimaan sitä tyyliä. Emme ole aiemmin nähneet konkreettisesti mitään toista, joka menisi oppimamme kauneuden ohi. Ei ennen kuin nyt. Voin vain sanoa, että Suomen rakennukset ja tyyli on niiiiiin tylsää ja laatikkomaista. Juu, kyllä pidän edelleenkin modernista tyylistä, mutta sydämeni jäi kyllä Pariisiin ja sen muotorikkaan arkkitehtuurin luo.

Reissun aikana kävelimme enemmän kuin ikinä. Matkailimme paikasta toiseen oikein sujuvasti metroilla ja junilla, mutta sen lisäksi askelia tuli otettua ihan mahottoman monta. Jalat ovat edelleenkin muussina ja rakkoja hoidellaan edelleen. Mutta en valita. Jokainen askel vei lähemmäs toinen toistaan kauniimpia nähtävyyksiä ja antoi monta uutta kokemusta. Ja vaikka käveltyä tuli monen monituista tuntia per päivä, niin sain silti lihottua 3 kiloa. Kiitos kuuluu suklaaherkkuille ja pullamössöleiville. Aamupalaksi sai jo puputtaa vehnäpatonkia ja suklaakroisantteja. No mutta, se on sitä lomailua se.. kiloja ei mietitä lomalla vaan näin arjen koittaessa.

Niin joo, kameroiden muistikortit tulivat 20 kuvaa vaille täysiksi. Monen monta kuvaa tuli siis otettua. En kuitenkaan kulkenut lomaani kameran linssin läpi tiiraillen vaan osasin ihailla näkymiä myös ihan livenä.. Mutta tässä muutama otos matkan varrelta..

No se Eiffelin Torni. Jonotettiin 1,5 tuntia, että päästiin ylätasanteelle.

Lemmenlukko roikuskelee tällä hetkellä LOUVREN viereisellä sillalla. Rakkautta.
LOUVRE museo ja sen lasipyramdi. Suurta rakkautta.

Tanisin Sfinksi (Ihana!!). Toivottaa tervetulleeksi egyptiosastolle (Louvre).
Samothraken Nike (Louvre).
Moulin Rouge. Tietty.


Valkoista rakastavalle must-juttu. Sacre Coeur. Pariisin korkeimmalla kukkulalla pönöttävä katolinen kirkko.

Sacre Coeur toisesta näkövinkkelistä.
Sacre Coeurin haamu. Iloinen sellainen.

Sacre Coeurin tyrmässä viruva päätään pitelevä patsas. Spookie.

Ja edelleen Sacre Coeurin tyrmästä. Kardinaali Richard. Ja tän hepun luut löytyy vierestä. Vielä spookimpaa.

Ja sitten Sacre Coeurin ylhäältä löytyi hurmaavia otuksia.

Disneyland ja Prinsessa Ruususen linna.

Prinsessa Ruususen linnasta. Söpöä.

Kaupan seinustalla kiemurteleva --- herne? ruusu? jokin.

Seikkailujen saaren riippusiltaa.
Pääkkis.
Walt Disney Studios. Rakkautta.
Notre Damen hirviöitä. Aika suloisia.


Kaksi Notre Damen hirviötä. Hih.

Kultainen portti Versaillesiin.

Versaillesin patsaita ja itse Versailles.

Versaillesin puutarhaa.

Ja itse Versaillesin rakennuttaja. Aurinkokuningas itse eli Ludvig XIV.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista