perjantai 16. syyskuuta 2011

Nenänpää jauhoissa

ja pesuallas täynnä likaisia astioita. Tänä aamuna testasin uutta reseptiä ja leivoin jotain jo niin tuttua. Työkavereilta saadusta kirjasta bongattu suklaaleipästen ohje tuli nyt sitten testattua. Äärimmäisen helppoja ja nopeita tehdä, ja mikä parasta, äärimmäisen maukkaita. Näitä teen kyllä toistekin!

Toisena leipomuksena oli tutut vanhat hillotäytteiset ja suklaapäällysteiset cupcaket. Ne kun on taattu hitti ja onnistuvat aina. Päätin, että teen jotain varmaa, jos uusi resepti osoittautuukin täydeksi sudeksi. Näin kumoan epäonnistumisen tunteen ja saan luotua itselleni illuusion, että osaan minä sentäs jotain. Onnekseni, ja ihmetyksekseni, uusi resepti kuitenkin osoittautui oikein mainioksi, joten tänä aamuna olen tuntenut oloni oikein eteväksi leipuriksi. :D

EDIT:

Leipomusten ohjeet tulevat tässä:

Pienet suklaaleivät (neljälle)

5 rkl suolatonta voita ja ylimääräistä voiteluun
225 g jauhoja ja ylimääräistä jauhottamiseen
2 tl leivinjauhetta
1 rkl hienoasokeria
50 g suklaarakeita (toimii myös ihan suklaalevyn palatkin, jotka on pienitty pikkasiksi)
1,5 dl maitoa ja ylimääräistä sivelyyn

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Voitele uunipannu kevyesti. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja lisää ne jauhoihin. Nypi taikina nokareiksi.

Lisää sekaan sokeri ja suklaarakeet. Kaada vähitellen sekaan niin paljon maitoa, että saat pehmeää taikinaa.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla 10-15 cm:n kokoiseksi ja noin 2,5 cm paksuikseksi suorakulmioksi ja leikkaa se 9 neliöön.

Siirrä neliöt uunipannulle jättäen niiden väliin riittävästi tyhjää tilaa.

Sivele pintaan hiukan maitoa ja paista esilämmitetyssä uunissa 10-12 minuuttia, kunnes leivät kohoavat ja ovat kullanruskeita.

Ohje: Suklaaunelmat- kirjasta


Hillocupcaket suklaakuorrutteella

2,4 dl suolatonta voita
3,6 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,8 dl sokeria
2 isoa munaa
1,5 tl vaniljauutetta
1,2 dl + 2 tl maitoa
2,4 dl tomusokeria
0,6 dl kaakaota
hilloa (erityisen makoisia tulee omppuhilloon tehtyinä)

200 astetta, n.20 min.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja 3/4 tl suolaa sekaisin keskenään. Vatkaa sokeria ja 1,2 dl sulatettu voita, kunnes seos on kevyttä ja ilmavaa. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää sekaan 1 tl vaniljauutetta. Lisää jauhoseos ja 1,2 dl maitoa sekaan. Jaottele taikina vuokiin ja pistä paistumaan.

Sekoita keskenään tomusokeri, kaakao ja 1/4 tl suolaa. Vatkaa 1,2 dl sulatettua voita sekaan, kunnes seos on ilmavaa ja kevyttä. Sekoita rauhallisesti tomusokerikaakaoseos joukkoon. Lisää joukkoon 2 tl maitoa ja 1/2 tl vaniljauutetta. Sekoita, kunnes kuorrute on ilmavaa ja kevyttä.

Leikkaa jokaisen jäähtyneen cupcaken päältä pieni pala pois ja täytä kolo hillolla. Lisää kuorrute.

Nauti!

Ohje: Martha Stewartin sivuilta
Suomentanut: minä itte

Ps. Lupaan jatkossa kirjoittaa ohjeet aina, kun esittelen tuotoksiani.. :)



1 kommentti:

  1. Aaarggss...ei saa laittaa mainintaa mitä on leiponut ja varsinkaan kuvia niistä jos ei laita ohjetta. Heti tekee mieli kokeilla itsekin. =)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista